The Blog. Блогът. Bl00g. Blooooh! Bloggg...

Не са китайците, аз съм виновна

March 25, 2020

Покана за кухненски дневник по време на карантина

March 23, 2020

1/4
Please reload

UberEat, нов начин за супер пикник на плажа в Барселона

19/02/2015

 

 

От днес Барселона по още един начин затвърди статута си на актуална кулинарна столица на Европа – Uber избраха точно нея, за да задвижат първата си платформа за доставка на храна извън Съединените Щати.

 

Макар и прототипът й в Лос Анжелис да се казва UberFRESH, в Испания услугата носи по-ясното име UberEAT.

 

От компанията се надяват тяхната платформа да се превърне в най-бързия начин на доставка на храна по поръчка. Защо тя да е по-бърза от собствените разносвачи на един или друг ресторант не е ясно. Но пък много ресторанти, които нямат разносвачи, ще могат да се включат в платформата.


Другата екстра е, че точно както такситата, така и храната, веднъж поела пътя си към вас, ще може да се следи как пристига в реално време. Освен че това добавя елемент на игра и приближава съвременния живот до виртуалния, то е и предимство за озверелите от глад – те винаги биха могли да се наберат по преките, да пресрещнат разносвача, и да се нахвърлят на порциите си насред път.

 

Uber не започват от нулата в Барселона, а много ловко са сключили договор с най-популярния сайтове за ресторанти в града, www.plateselector.com  Технологичният гигант (вече в 280 града в 50 държави от цял свят!) обаче е направил и своя страница с информация за новата услуга в Барселона - www.ubereats.es.

 

През юли ще пробвам как работи, очаквайте ъпдейт!

Please reload

Featured Posts

Моята първа дама на Белгия

April 28, 2015

1/4
Please reload

Recent Posts