top of page

"Соц гурме" - парти в Брюксел


the-cocktail-party-teresa-bingham.jpg

За хората-планини, онези, които няма как да идат при моя Мохамед, т.е. “Соц гурме” в българските книжарници, книгата ще дойде “на крака”. Е, поне за хората в Брюксел.

На 12 февруари от 7 часа, по любезна покана на посланик Веселин Вълканов, ще представя книгата в българското посолство – събитие, което не бива да подминавате, ако искате да ми зададете ключови въпроси, да научите всичко, което ви е любопитна работата зад кулисите, за несъбралите се в изданието лични истории на героите, че дори и за разразилия се в София политически дебат около освежената от книгата тема: храната, т.е. обърнатото към хората лице на соца.

Много мислихме как да направим по-соц чашата вино след представянето на книгата. Ми няма много как, слава богу. Май ще се ограничим до разнообразяването на коктейлното меню с филии от франзела, намазани с руска салата и украсени с карвинг от кисели краставички (но ще се опитаме да пропуснем засъхналата коричка върху майонезата!). И виното отказваме да го върнем назад към времето, когато масово различавахме само “бяло”, “червено” и “меча кръв”. С две думи – няма от какво да се страхувате, заповядайте!

Адресът е Ave. Moscicki 7, 1180 Uccle, посланикът моли да потвърдите присъствие до 9 февруари на embassy.brussels@mfa.bg

33 views0 comments
bottom of page